Bästa grillkol till kamadogrill: 5 bästa kolen 2024

Bästa grillkolen och kolen för kamado grill

Jag har själv testat över 10 olika kolsorter i min kamadogrill och har kommit fram till ett par av de största skillnaderna mellan de olika kolen: brinntid, maximal temperatur, smak & pris.

Jag har i denna artikeln sammanställt de 5 bästa grillkolen för kamadogrill enligt mig och nämner för- och nackdelar med alla kolen efter att ha grillar med dem.

Valet av grillkol spelar en avgörande roll för att uppnå den perfekta grillningen på din kamadogrill

Varje kolvariant har sina unika egenskaper och i den här artikeln kommer vi att utforska var och en i detalj för att ge dig en djupare förståelse för deras användningsområden och förmågor.

Holy Smoke BBQ grillkol

Bäst i test!

Holy Smoke BBQ Grillkol

Vårt omdöme:
5/5

Holy Smoke BBQ Grillkol är det kol jag kommer att använda mest i min kamadogrill framåt. Den enkla anledningen är för att jag tycker att det är den bästa grillkolen till kamadogrillar och är dessutom mycket prisvärd. Tidigare använde jag Kamado Joe Big Blocks men både jag och sambon anser att det smakar lite för mycket rök.

Bagaren & Kocken logotyp röd
Trustpilot:
4.5/5

Artikeln innehåller annonslänkar till våra partners: Cervera, Kitchentime och Bagaren & Kocken.

1. Holy Smoke BBQ Grillkol

Holy Smoke BBQ grillkol

Denna kolvariant utmärker sig med sin exceptionellt långa brinntid. Det är ett idealiskt val för grillprojekt som kräver långsam tillagning, som rökning eller långsamt grillade revbensspjäll. 

Med Holy Smoke BBQ Grillkol kan du vara säker på att din grill kommer att vara redo att användas under långa grillsessioner utan avbrott.

Har du inte besökt Holy Smokes restaurang så rekommenderar jag att du gör det. Fantastisk god mat och häftig atmosfär – dessutom mycket prisvärt.

 • Typ av kol: Bok, Avenbok och Ek.
 • Egenskaper: Holy Smoke BBQ Grillkol är känt för sin exceptionella brinntid, vilket gör det perfekt för långvarig användning.
 • Kilopris: 30,00 kr.

Fördelar

Nackdelar

Bagaren & Kocken logotyp röd
Trustpilot:
4.5/5
Kitchentime logotyp grön
Trustpilot:
4.5/5

2. Kamado Joe Big Blocks

Kamado Joe Big Block grillkol

Kamado Joe Big Block är ett kol som lämpar sig särskilt väl för långsam grillning och rökning. Den höga densiteten gör att detta kol brinner länge, vilket är idealiskt för långvarig användning.

Dess förmåga att hålla jämn temperatur hjälper till att uppnå en konsistent och jämn matlagning, och det är därför ett populärt val bland grillentusiaster som vill uppnå perfekta resultat i sina rätter.

 • Typ av kol: Guayaibi, Guayacán, Mistol & White Quebracho.
 • Egenskaper: Kamado Joe Big Block är känt för sin höga densitet, vilket ger enastående brinntid. Den upprätthåller även jämn temperatur under lång tid.
 • Kilopris: 39,00 kr.

Fördelar

Nackdelar

Cervera logotyp svart
Trustpilot:
4.5/5
Kitchentime logotyp grön
Trustpilot:
4.5/5

3. Big Green Egg Träkol

Bigg green egg grillkol

Detta kol är perfekt för grillentusiaster som värdesätter både lång brinntid och förmågan att nå höga temperaturer. Med Big Green Egg Träkol kan du njuta av långvarig grillning utan att behöva oroa dig för att lägga till mer kol. 

Dess förmåga att nå höga temperaturer gör det också utmärkt för bryning och ger dig möjlighet att skapa grillade rätter med den perfekta krispigheten och smaken.

 • Typ av kol: Hickory & ek.
 • Egenskaper: Big Green Egg Träkol är känt för sin långa brinntid och förmågan att nå höga temperaturer för perfekt bryning.
 • Kilopris: 51,00 kr.

Fördelar

Nackdelar

Cervera logotyp svart
Trustpilot:
4.5/5
Bagaren & Kocken logotyp röd
Trustpilot:
4.5/5
Kitchentime logotyp grön
Trustpilot:
4.5/5

4. Habanero BBQ Restaurang kol

Habanero BBQ Restaurang kol

Habanero BBQ Restaurang kol är perfekt för både professionella kockar och seriösa hemmakockar. Dess förmåga att brinna länge men även att kunna hålla höga temperaturer gör det till ett utmärkt val för större grillprojekt och regelbunden användning. 

Om du söker en pålitlig och konsekvent kolvariant är detta ett utmärkt alternativ. Jag har själv använt det här kolet frekvent den senaste sommaren och är mycket nöjd.

 • Typ av kol: Bok och Ek.
 • Egenskaper: Habanero BBQ Restaurang kol är utformat med tanke på professionell användning och erbjuder en lång brinntid.
 • Kilopris: 35,00 kr.

Fördelar

Nackdelar

Bagaren & Kocken logotyp röd
Trustpilot:
4.5/5
Kitchentime logotyp grön
Trustpilot:
4.5/5

5. Habanero BBQ Quebracho kol

Habanero BBQ Quebracho kol

Detta kolvariant är unikt tack vare sin quebracho koltyp. Dess främsta förmåga att nå höga temperaturer och gör det därmed perfekt för att skapa den perfekta ytan på dina grillade rätter. Om du vill experimentera med olika smakprofiler är detta kol ett utmärkt val.

Fungerar också mycket bra till bakning av t.ex. napotelansk pizza.

 • Typ av kol: Quebracho kol
 • Egenskaper: Habanero BBQ Quebracho kol är känt för sin långa brinntid och förmågan att nå höga temperaturer.
 • Kilopris: 33,00 kr.

Fördelar

Nackdelar

Bagaren & Kocken logotyp röd
Trustpilot:
4.5/5
Kitchentime logotyp grön
Trustpilot:
4.5/5
Bästa grillkolen och kolen för kamado grill

Sammanfattning

Efter att ha testat dessa fem olika grillkol så har jag kommit fram till att jag personligen gillar kvalitétskänslan hos både Kamado Joe Big Blocks och Holy Smokes BBQ grillkol bäst. Min sambo däremot anser att Kamado Joe Big Blocks ger för mycket röksmak. 

Mitt tips blir därför att inte testa Kamado Joe Big Blocks tillsammans med rökflis eller rökved första gången.

Jag väljer att lyfta from Holy Smokes BBQ grillkol som bästa kolet för kamadogrillar. Ett mycket bra pris kombinerat med riktigt hög kvalité.

Bästa grillkolen för kamadogrillar 2024:

 GrillkolTyp av kolEgenskaperKilopris
1.Holy Smoke BBQ GrillkolBok, Avenbok & EkLång brinntid & hög temp30,00 kr
2.Kamado Joe Big Block
Guayaibi, Guayacán, Mistol & White Quebracho
 Lång brinntid & hög temp39,00 kr
3.Big Green Egg TräkolHickory & ekLång brinntid & hög temp51,00 kr
4.Habanero BBQ Restaurang kolBok & EkLång brinntid35,00 kr
5.Habanero BBQ Quebracho kolQuebracho kolLång brinntid & hög temp33,00 kr

Big Green Eggs träkol är likaså av hög kvalité men är helt enkelt för dyrt. Då hade jag förmodligen valt att gå på Holy Smokes BBQ grillkol eller Habanero BBQ Restaurangkol för ”low and slow” rökning eller Habanero BBQ Quebracho kol för hetare tillagningar på grillen.

Gillar du en ännu rökigare smak så kan du grilla med ved i din kamadogrill. Jag har testat det men enligt mig så sätter det sig lite för mycket i maten om man lagar mat ”low and slow”. Däremot brinner det renare vid höga temperaturer som när vi gjorde pizza i kamadogrillen.

Vad tycker du om den här listan med de bästa grillkolen för kamadogrillar? Lämna gärna en kommentar eller skicka ett mail med feedback och din åsikt.

Rulla till toppen